Recept na poctivý hamburger

10.07.2012

Využijte krásného letního počasí, na chvíli zapomeňte na klasické klobásky a vepřovou krkovičku a zkuste něco, co Vás zaručeně nezklame, ale naopak mile potěší -  pravý a poctivý hamburger!


 

Co potřebujete?

  1. Namleté hovězí maso ideálně s 15% tuku *)
  2. Sůl
  3. Pepř
  4. Hamburgerové housky
  5. Další ingredience mezi dvě housky, které máte rádi: hořčice, cibulka, sýr, rajče, a další, inspiraci naleznete v následujícím článku
  6. Pečící papír nebo alobal
  7. Obracečka na podebrání masa na grilu a gril včetně potřebného náčiní (dle typu grilu)
  8. Burger můžete konzumovat samotný, nebo s hranolky či zeleninovým salátem.

*) Ideální je namlít si vlastní maso na hamburgery a to nejen z důvodů vyšší kvality, ale i z toho důvodu, že namleté maso zakoupené v českých supermarketech, může být namleto víc na hrubo a hamburgery se tak mohou při samotném grilování trochu více rozpadat. Každopádně i namleté maso ze supermarketu lze použít. Z 500g vytvarujete cca 4 středně velké hamburgery


Postup

1) Maso si rozdělte na stejně velké části, každou tak o velikosti 125 až 150g (nebo klidně i větší)
2) Z masa vypracujte kuličky, které poté položte na pečící papír nebo alobal a tlakem vytvarujete burger. Poté do něj udělejte palcem malý důlek – maso se tak při grilování nenafoukne.
3) Maso osolte a opepřete a můžete grilovat! Maso položte na gril tak, aby grilovací papír či alobal byli na horní části. Poté alobal či pečící papír sloupněte a odstraňte.      
4) Maso ogrilujte z obou stran. Délka grilování záleží na tom, jakou úpravu masa preferujete (krvavější nebo welldone). Abyste měli jistotu, že se Vám maso nerozpadne, tak jej otočte v průběhu grilování jen 1x.     
5) Po ugrilování masa jej servírujte mezi hamburgerovými houskami doplněnými o ingredience, které máte rádi.

 

 

Tipy pro přípravu hambugeru:

  • V průběhu přípravy hamburgerového masa doporučujeme opéct do křupava rozkrojenou hamburgerovou housku z vnitřní strany
  • Na grilu si můžete připravit i další ingredience, jako je např. slanina, cibulka apod.
  • V případě, že máte rádi hamburger se sýrem, tak doporučujeme přidat sýr na maso ještě na grilu (krátkou dobu předtím, než bude burger hotov), aby sýr krásně roztál.
  • Můžete jej připravit i na pánvi 

Dozvěděli byste se rádi něco o hamburgeru, jeho historii a také získali inspiraci pro přípravu toho Vašeho? Potom si prosím přečtěte následující článek s názvem: Hamburger: druhořadý pokrm nebo delikatesa?


Tomáš Slepička, http://www.gase.cz/ 


zpět

 

Fotogalerie

burger1 Burger2 burger3
 
 
 

Další články

Benefit Plus Edenred Sodexo Unišek Benefity
 
Doporučujeme: Pure:katalog - ručně tříděný katalog odkazů Katalog stránek BUJ Firmy obchody a odkazy Newsportal katalog CZIN.eu MPalán.cz Katalog stránek

TOPlist DJ PMC
Naše produktové weby: www.teflinczech.com www.jazykovaskola-brno.cz www.jazykovkabrno.cz www.vyukaanglictiny-brno.cz www.kurzyanglictiny-brno.cz www.vikendove-kurzy-anglictiny-brno.cz www.intenzivni-kurzy-anglictiny-brno.cz www.prazdninove-kurzy-anglictiny-brno.cz www.jazykova-skola-brno-kurzy.cz www.vyuka-anglictiny-brno-kurzy.cz www.kurzy-anglictiny-brno-vyuka.cz www.firemni-kurzy-anglictiny-brno.cz www.individualni-vyuka-anglictiny-brno.cz www.americka-anglictina.cz www.letni-kurzy-anglictiny-brno.cz